“Goedemorgen mevrouw van Zwinderen, wat fijn dat ik u tref”.
Herkenbaar? Je wordt gebeld door een wildvreemde en dit is de openingszin. Hoe komt het toch, dat je soms meteen denkt: “Ik heb hier geen zin in” en eigenlijk meteen wil ophangen en soms juist denkt: “Wat een enthousiaste dame of heer” en besluit te luisteren en aan de lijn te blijven.
Wat is het belang van een goed belscript bij acquisitie en hoe voorkom je dat het onpersoonlijk over komt?
Het is hierbij belangrijk om enkele best practices te volgen:
Pas het script aan: Zorg ervoor dat het script flexibel genoeg is om aan te passen aan de specifieke behoeften en interesses van elke prospect. Behandel de prospect als een individu en niet als een nummer.
Gebruik natuurlijke taal: Schrijf het script in een conversatievorm met natuurlijke taal. Vermijd te veel vakjargon of stijve zinnen.
Luister actief: Laat ruimte voor interactie en luister actief naar wat de prospect te zeggen heeft. Reageer op vragen en opmerkingen op een empathische manier.
Wees authentiek: Moedig bellers aan om hun eigen persoonlijkheid en stijl in het gesprek te brengen. Authentieke communicatie maakt een grotere indruk dan een puur geautomatiseerde benadering.
Pas aan waar nodig: Als een prospect aangeeft dat hij niet geïnteresseerd is of een andere richting op wil gaan in het gesprek, wees dan bereid om het script aan te passen en te reageren op zijn wensen.
Training en feedback: Train de bellers goed in het gebruik van het script en verzamel feedback van hen en prospects om het script voortdurend te verbeteren.
Kortom, een goed belscript is een waardevol hulpmiddel bij acquisitie, maar het moet met zorg worden opgesteld en flexibel worden toegepast om persoonlijk en effectief te blijven in de communicatie met prospects.
Kun je hierbij hulp gebruiken? Bij New Business Matters helpen we graag!
#acquisitie #belscript #belbureau
Leave A Comment